Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Hruške olupite, jih razrežite na pol in razkoščičite.
V odprto ponev zlijte limonin sok in dodajte hruške. Kuhajte 3 minute.
Hruške odstranite iz ponve.
V skledi zmešajte jajca in sladkor.
V kozici segrejte mleko, da postane mlačno.
Vmešajte pripravljena jajca in sladkor. Hruške narežite na majhne kocke, vendar pustite nekaj rezin za okras.
S hruškami napolnite 4 manjše skodelice, npr. skodelice ramekin ali modelčke.
Vsebino prelijte z jajčno mešanico.
V lonec pod pritiskom natočite 1500 ml vode. Podstavek položite na dno posode. Skodelice postavite v košaro, ki jo namestite na podstavek v posodi.
Uporabite raven pritiska 1. Zaprite s pokrovom in nastavite pritisk na najvišjo raven.
Kuhajte 10 minut.
Lonec odstavite z ognja in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, ne da bi pri tem spreminjali pritisk.
Ko se kazalnik tlaka pomakne na začetno pozicijo, odprite pokrov. Medtem pripravite karamelno omako.
V kozici stopite sladkor, vendar nič ne mešajte, dokler ne nastane karamela.
Odstavite z ognja in počasi dodajajte svežo smetano ter stalno mešajte.
Ponovno postavite na ogenj in zavrite.
Pustite, da se ohladi.
Sladico stresite iz skodelice na krožnik.
Karamelno omako zlijte okoli sladice.
Okrasite z rezinami hruške.