Piščanec v smetanovi omaki

Piščanec v smetanovi omaki

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1,5 kg piščanca ali 6 piščančjih porcij
  • 50 g masla
  • 1 jedilna žlica (15 ml) olja
  • 300 ml vode
  • 2 jajci
  • 300 ml lahke smetane

Priprava

Piščanca narežite na 6 delov.

V odprti ponvi stopite maslo in olje.

Rahlo popecite piščanca, vendar pazite, da ne porjavi.

Dodajte vodo, sol in poper.

Uporabite raven pritiska 2.

Zaprite pokrov in povišajte pritisk na najvišjo raven.

Kuhajte 15 minut.

Ventil obrnite na pozicijo za izpuščanje pare ali pa lonec pod pritiskom postavite pod tekočo vodo.

Piščanca vzemite iz ponve in ga položite na topel krožnik.

Tekočino, ki je ostalo pri kuhanju, uporabite kot jušno osnovo.

Stepite jajca in dodajte smetano.

Mešanico zlijte v lonec.

Nad majhnim ognjem mešajte omako, dokler ta ne postane gladka, nato pa jo nemudoma odstavite.

Pazite, da omaka ne zavre.

Piščanca prelijte z omako.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom