Zdrava kvinoja s česnom, peteršiljem in gobami

Zdrava kvinoja s česnom, peteršiljem in gobami

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 200 g kvinoje
  • 400 g mešanih vrst gob
  • 2 stroka česna
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica repičnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

Olupite in sesekljajte česen ter čebulo. Operite gobe, odrežite bete in klobuke narežite na rezine. V Tefalovi ponvi segrejte repično olje.

Počakajte, da znak Thermo-Signal™ postane rdeč, to pomeni, da ste dosegli pravo temperaturo za kuhanje.

Čebulo in česen na manjšem ognju pražite 5 minut. Dodajte kvinojo in dobro premešajte. Jušno kocko raztopite v 45 cl vroče vode in jo dolijte v ponev. Na majhnem ognju kuhajte 20 minut.

Dodajte gobe in kuhajte, dokler se tekočina ne absorbira, približno 15 minut. Po okusu dodajte sol in poper. Dodajte še parmezan in peteršilj.

Dober tek!