V ponvi pečeni šparglji z jagodami, balzamičnim kisom in slanino na žaru

V ponvi pečeni šparglji z jagodami, balzamičnim kisom in slanino na žaru

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Drago

    Strošek

  • Srednje

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 20‒24 zelenih špargljev
  • 40 g parmezana v kosu
  • 7 cl oljčnega olja
  • 2 cl balzamičnega kisa
  • 150 g jagod
  • 8 rezin slanine ali masti
  • sol, poper

Priprava

Jagode očistite in jih razpolovite ali razčetverite glede na njihovo velikost.

Očistite šparglje. Odstranite majhne lističe vzdolž stebla. Nekoliko jih obrežite. V ponvi pecite rezine slanine, dokler ne porjavijo. Slanino odstranite z ognja.

V ponev vlijte nekoliko olja in šparglje pecite, dokler ne porjavijo, in jih glazirajte v oljčnem olju. Ko postanejo al dente, jih zalijte z balzamičnim kisom. Ogenj ugasnite. Dodajte jagode in jih dobro premešajte, tako da se premažejo s kisom.

Rezine slanine dajte na krožnike. Nanje postavite šparglje in jagode.

Obložite z lističi parmezana, dodajte solni cvet (Fleur de sel) in poper ter pokapajte z oljčnim oljem.