Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Čas počitka
Mousse iz bele čokolade. Zmešajte sladkor in jajčna rumenjaka. Dodajte koruzni škrob, v katerega ste dodali agar v prahu, in vse temeljito zmešajte v maso brez grudic. Postopoma dodajajte mleko in vaniljina semena (prerežite strok vanilje in odstranite semena). Zmes vlijte v ponev.
Kuhajte na srednjem ognju in zmes stalno mešajte, dokler se ne zgosti. Zmanjšajte ogenj. Dodajte belo čokolado. Nadaljujte s segrevanjem in mešajte, vse dokler se čokolada ne stopi. Pokrijte s kuhinjsko folijo (biti mora v stiku s površino smetane, kar preprečuje nastanek površinskega sloja). Pustite, da se zmes ohladi (ne da bi jo dali v hladilnik).
Stepite smetano. Ko se bela čokolada skoraj ohladi, ji v dveh delih dodajte stepeno smetano. Zmes dajte v vrečko za dekoriranje. Pustite, da se zmes popolnoma ohladi v hladilniku. Za pripravo sirupa segrejte kavo in sladkor. Dodajte alkohol. Pustite, da se ohladi.
Kekse namočite v sirupu in jih razdelite v krasne skodelice oziroma jih postavite na servirni pladenj. Bebe kekse pokapajte z moussom iz bele čokolade.
Tik pred serviranjem jih posujte še z grenkim kakavom v prahu.
Olupite ananas in odstranite vlaknasto sredico. Razdelite ga na 8 porcij. Stopite 30 g masla. Dodajte sladkor. V zmesi pecite kose ananasa, dokler ne porjavijo.