Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Čas počitka
Mousse iz bele čokolade. Zmešajte sladkor in jajčna rumenjaka. Dodajte koruzni škrob, v katerega ste dodali agar v prahu, in vse temeljito zmešajte v maso brez grudic. Postopoma dodajajte mleko in vaniljina semena (prerežite strok vanilje in odstranite semena). Zmes vlijte v ponev.
Kuhajte na srednjem ognju in zmes stalno mešajte, dokler se ne zgosti. Zmanjšajte ogenj. Dodajte belo čokolado. Nadaljujte s segrevanjem in mešajte, vse dokler se čokolada ne stopi. Pokrijte s kuhinjsko folijo (biti mora v stiku s površino smetane, kar preprečuje nastanek površinskega sloja). Pustite, da se zmes ohladi (ne da bi jo dali v hladilnik).
Stepite smetano. Ko se bela čokolada skoraj ohladi, ji v dveh delih dodajte stepeno smetano. Zmes dajte v vrečko za dekoriranje. Pustite, da se zmes popolnoma ohladi v hladilniku. Za pripravo sirupa segrejte kavo in sladkor. Dodajte alkohol. Pustite, da se ohladi.
Kekse namočite v sirupu in jih razdelite v krasne skodelice oziroma jih postavite na servirni pladenj. Bebe kekse pokapajte z moussom iz bele čokolade.
Tik pred serviranjem jih posujte še z grenkim kakavom v prahu.
Olupite ananas in odstranite vlaknasto sredico. Razdelite ga na 8 porcij. Stopite 30 g masla. Dodajte sladkor. V zmesi pecite kose ananasa, dokler ne porjavijo.
Poišči garancijske pogoje za proizvode
Poišči storitvene centre
Poiščite navodila za uporabo za svoje izdelke Tefal.
Poiščite odgovore na svoja vprašanja.
Naši svetovalci so vam na voljo.