Testenine casarecce z jajčevcem in inčuni

Testenine casarecce z jajčevcem in inčuni

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • *500 g testenin casarecce
  • *600 g jajčevca, opranega in narezanega na kocke velikosti 2 cm
  • *Sok 1,5 limone
  • *3 stroki česna, olupljeni in sesekljani
  • *3 žlice oljčnega olja (obvezno)
  • *1,5 žličke mlete kumine
  • *3 žlice peteršilja, opran in sesekljan
  • *30 mariniranih inčunov (ali sardin)
  • *1 žlička sladkorja
  • *80 cl slane vode

Priprava

*Pripravite sestavine.

*Jajčevce operite in narežite na kocke velikosti 2 cm.

*Stroke česna olupite in sesekljajte.

*Peteršilj operite in sesekljajte.

*V posodo dodajte v tem vrstnem redu: 150 g jajčevca, česen, sladkor, olje, vodo in preostanek jajčevca.

*Kuhajte pod pritiskom.

*Dodajte limono, kumino in peteršilj. Postrezite in za dekoracijo dodajte inčune.