Tajin s trsko in šparglji

Tajin s trsko in šparglji

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 300 g filejev trske, brez kosti in narezani na kocke
  • 8 špargljev (prvih 15 cm), opranih in narezanih
  • 1 žlica koriandra, fino sesekljan
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1/4 limone (sok)
  • 1 vejica peteršilja
  • 200 g paradižnikovega pireja
  • 1/2 stroka česna, fino sesekljan
  • 25 g šalotke, sesekljane
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 jajce

Priprava

Pripravite sestavine.

Zmiksajte surovo ribo, narezano na kocke, z oljem, peteršiljem, jajci, soljo in poprom. Oblikujte 5 ribjih kroglic na osebo. V posodo nalijte olje.

Olje segrejte. Ribje kroglice rahlo popecite. Odstavite.

Dodajte 10 cl vode, šalotko, paradižnikov pire, limonov sok in kumino. Začinite. Ribje kroglice naložite nazaj v posodo. Dodajte šparglje.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte koriander. Postrezite z zdrobom ali rižem.