Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Karamela: Sladkor vsujte v ponev. Kuhajte na srednjem ognju in pustite, da začne sladkor karamelizirati, pri čemer se ga ne dotikajte. Ko začne sladkor spodaj rjaveti, ga premešajte in omogočite enakomerno karamelizacijo.
Postopoma dodajajte smetano v tankem curku, pri čemer pazite na škropljenje. Nazadnje dodajte maslo. Temeljito premešajte. Odstranite in pustite, da se ohladi.
Nekaj te karamele vlijte v vsak lonček.
Smetana: 100 g karamele razredčite s smetano in nato še z mlekom. Škrob navlažite s 7 cl tekočine. Dodajte preostalo tekočino. Zmes vlijte v ponev. Kuhajte na srednjem ognju in stalno mešajte.
Odstranite z ognja in dodajte dva jajčna rumenjaka. Temeljito premešajte.
Smetano nemudoma razdelite v majhne steklene posode. Pustite, da se ohladi.
Dekorirajte s karamelizirano pokovko.