Solata z bulgurjem in zelišči

Solata z bulgurjem in zelišči

Prva predjed

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 240 g bulgurja
  • 300 ml vode
  • 1 žlica belega balzamičnega kisa
  • 2 pomaranči (veliki)
  • 100 g olupljenih vloženih paradižnikov
  • 5,6 ml oljčnega olja
  • 2 žlički sveže sesekljane bazilike
  • 2 žlički svežega sesekljanega pehtrana
  • 2 žlički sveže sesekljane mete
  • 2 žlički svežega sesekljanega drobnjaka

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo dodajte vodo, polovico olja, bulgur in sol.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte paradižnik, zelišča, pomarančo, preostanek olja in kis, postrezite.