Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Lignje po dolžini zarežite do treh četrtin. Vse lovke odrežite na enako dolžino. Operite in osušite trup in lovke vsakega lignja.
Olivno olje dobro zmešajte z limoninim sokom, kaprami, šalotko, soljo in poprom. Čez lignje prelijte 1/4 skodelice (50 ml) preliva.
Izberite program »Fish/Seafood« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, lignje položite na žar in zaprite pokrov.
Pecite v več delih, dokler indikator ne začne svetiti oranžno. Čez lignje prelijte 2 jedilni žlici (30 ml) preliva. Rukolo zmešajte s pečeno rdečo papriko, rdečo čebulo, grahom in preostankom preliva. Na vrh solate položite kalamare in postrezite.
Namigi: Če boste kupili neočiščene lignje: Najprej razmaknite lovke. Iz notranjosti lignja odstranite in zavrzite hitinasto pero (tanka, plastiki podobna kost). S trupa lignja odstranite in zavrzite tudi plavuti in modrikasto kožo. Lovke pristrizite takoj nad očmi in odstranite trd kljun sredi glave. Jed lahko postrežete kot lahko predjed ali kot prvi hod na zabavi. Pripravo si lahko poenostavite, tako da kalamare zamenjate s 16 velikimi kozicami in 8 pokrovačami.