Solata iz mornariškega fižola

Solata iz mornariškega fižola

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 250 g posušenega mornariškega fižola, namočen 12 ur
  • 1 trdo kuhano jajce, narezano na četrtine
  • 30 g izkoščičenih črnih oliv
  • 1/2 rdeče čebule, olupljene in narezane na tanke rezine
  • 4 žlice peteršilja, opran in sesekljan
  • 1 paradižnik, opran in narezan na osmine
  • 1 žlica limonovega soka
  • 1 žlička kisa
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 poravnana žlička soli

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo dajte fižol in sol ter ga zalijte z vodo.

Čas kuhanja pod pritiskom: 17 minut.

Sperite s hladno vodo. Zmešajte z drugimi sestavinami, da pripravite solato.