Ribji kroketi

Ribji kroketi

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 300 g bele ribe, fino sesekljane (ali zmiksane v mešalniku)
  • 20 g drobtin
  • 20 g masla
  • Sok 1/2 limone
  • 1 žlica peteršilja, opran in fino sesekljan
  • Sol
  • Okrogel papir za peko za dno košare za kuhanje na pari

Priprava

Pripravite sestavine.

Peteršilj fino sesekljajte.

Zmiksano ribo zmešajte s peteršiljem. Oblikujte dva kroketa na osebo. Povaljajte v drobtinah. Začinite.

Stopite maslo. Ribje krokete popecite v dveh serijah. Odstavite jih. V posodo dodajte limonov sok.

Omako s sokom prelijte čez krokete. Razporedite jih v košaro za kuhanje na pari. V posodo nalijte 200 ml vode in namestite košaro.

Čas kuhanja pod pritiskom: 5 minut.

Krokete naložite na krožnik. Prelijte jih s sokom od kuhanja. Postrezite.