Ribji fileji z mandlji

Ribji fileji z mandlji

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 4 fileji trske, vsak 150 g (ali ostriž, hlastač)
  • 80 g celih belih mandljev
  • 2 žlici nastrganega svežega ingverja
  • 4 šalotke, olupljene
  • 1 žlička čilija birdseye v prahu
  • 2 žlički omake nuoc mam
  • 4 mlade čebule
  • 2 žlički rjavega sladkorja
  • 2 limeti (1/2 za sok, 1/2 rezine za dekoracijo)

Priprava

Pripravite sestavine.

Mandlje dajte v posodo. Popražite jih (popecite).

Odstavite in zmešajte s preostalimi sestavinami ter čebulicami mlade čebule, zeleni del pa prihranite za dekoracijo.

Eno stran fileja premažite s pasto. Zavijte jih v maščobo odbojni papir. Naložite v košaro za kuhanje na pari. V posodo nalijte 250 ml vroče vode.

Čas kuhanja: 7 minut.

Odstranite maščobo odbojni papir. Okrasite s čebulnimi stebli in rezinami limete. Postrezite z rižem.