Rižota z lisičkami

Rižota z lisičkami

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 200 g riža arborio za rižoto
  • 60 g šalotke, fino sesekljane
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 400 ml vode
  • 60 ml belega vina
  • 200 g lisičk (razpolovljene)
  • 2 žlici maskarponeja
  • 2 žlici ribanega parmezana
  • Sol, poper
  • 1 žlica peteršilja, sesekljan

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte polovico olja.

Popražite lisičke na olju. Odstavite. Nalijte preostalo olje, dodajte riž in šalotko. Mešajte, dokler riž ne porjavi.

Dodajte vodo, belo vino in lisičke. Začinite.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte maskarpone. Premešajte. Okrasite s parmezanom in peteršiljem.