Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Pečico segrejte na 200 °C.
Segrejte Tefalov lonec, da bo znak Thermo-Signal rdeč, in ponev je pripravljena za kuho. Segrejte olje. Dodajte piščanca in ga pecite 3 do 4 minute na srednjem ognju. Obrnite in ponovno pecite, da bo zlato rumen na obeh straneh.
Dodajte čebulo, rdečo papriko in česen ter pecite približno 3 minute ali da zelenjava malo porjavi, čebula pa postane prozorna.
Piščanca dajte na krožnik; v ponev vmešajte olive, trakove posušenega paradižnika, baziliko, origano, peteršilj in riž. Počakajte, da riž vpije vse sokove. Na riž v ponvi ponovno nabašite piščanca; dodajte paradižnik in jušno osnovo.
Pustite, da vse skupaj zavre, premešajte piščanca in omako, nato pa vse prestavite v pečico. Pokrijte s folijo in pustite peči približno 40 minut oziroma da se riž zmehča. Odstranite folijo in spremenite nastavitve na pečici na žar/pečenje pečenke na srednji temperaturi; pecite še 8-10 minut oziroma da bo piščanec hrustljav in zlato rumen.
Po okusu začinite s soljo in posujte s svežim sesekljanim peteršiljem. Za več okusa lahko po vrhu posujete še nariban parmezan.
Dober tek!
Poišči garancijske pogoje za proizvode
Poišči storitvene centre
Poiščite navodila za uporabo za svoje izdelke Tefal.
Poiščite odgovore na svoja vprašanja.
Naši svetovalci so vam na voljo.