Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Pečico segrejte na 200 °C.
Segrejte Tefalov lonec, da bo znak Thermo-Signal rdeč, in ponev je pripravljena za kuho. Segrejte olje. Dodajte piščanca in ga pecite 3 do 4 minute na srednjem ognju. Obrnite in ponovno pecite, da bo zlato rumen na obeh straneh.
Dodajte čebulo, rdečo papriko in česen ter pecite približno 3 minute ali da zelenjava malo porjavi, čebula pa postane prozorna.
Piščanca dajte na krožnik; v ponev vmešajte olive, trakove posušenega paradižnika, baziliko, origano, peteršilj in riž. Počakajte, da riž vpije vse sokove. Na riž v ponvi ponovno nabašite piščanca; dodajte paradižnik in jušno osnovo.
Pustite, da vse skupaj zavre, premešajte piščanca in omako, nato pa vse prestavite v pečico. Pokrijte s folijo in pustite peči približno 40 minut oziroma da se riž zmehča. Odstranite folijo in spremenite nastavitve na pečici na žar/pečenje pečenke na srednji temperaturi; pecite še 8-10 minut oziroma da bo piščanec hrustljav in zlato rumen.
Po okusu začinite s soljo in posujte s svežim sesekljanim peteršiljem. Za več okusa lahko po vrhu posujete še nariban parmezan.
Dober tek!