Rižota z italijanskim posušenim paradižnikom in piščancem

Rižota z italijanskim posušenim paradižnikom in piščancem

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 piščančji kotleti iz bedr
  • 4 bedrca
  • 1 rdeča čebula, narezana na osmine
  • 1 rdeča paprika, očiščena in sesekljana
  • 4 celi stroki česna, zdrobljeni s ploskim delom noža
  • 1/2 skodelice izkoščičenih oliv
  • 1/2 skodelice posušenih paradižnikov v olju
  • 1 čajna žlička posušene bazilike
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • 1/4 skodelice svežega peteršilja, fino sesekljanega
  • 1 skodelica dolgozrnatega riža
  • 400 g sesekljanih paradižnikov iz konzerve
  • 1 1/2 skodelice piščančje jušne osnove (ali 1 1/2 skodelice vode + 1 žlica zelenjavne mešanice za juho)

Priprava

Pečico segrejte na 200 °C.

Segrejte Tefalov lonec, da bo znak Thermo-Signal rdeč, in ponev je pripravljena za kuho. Segrejte olje. Dodajte piščanca in ga pecite 3 do 4 minute na srednjem ognju. Obrnite in ponovno pecite, da bo zlato rumen na obeh straneh.

Dodajte čebulo, rdečo papriko in česen ter pecite približno 3 minute ali da zelenjava malo porjavi, čebula pa postane prozorna.

Piščanca dajte na krožnik; v ponev vmešajte olive, trakove posušenega paradižnika, baziliko, origano, peteršilj in riž. Počakajte, da riž vpije vse sokove. Na riž v ponvi ponovno nabašite piščanca; dodajte paradižnik in jušno osnovo.

Pustite, da vse skupaj zavre, premešajte piščanca in omako, nato pa vse prestavite v pečico. Pokrijte s folijo in pustite peči približno 40 minut oziroma da se riž zmehča. Odstranite folijo in spremenite nastavitve na pečici na žar/pečenje pečenke na srednji temperaturi; pecite še 8-10 minut oziroma da bo piščanec hrustljav in zlato rumen.

Po okusu začinite s soljo in posujte s svežim sesekljanim peteršiljem. Za več okusa lahko po vrhu posujete še nariban parmezan.

Dober tek!