Rižota s piščancem in olivami

Rižota s piščancem in olivami

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 300 g piščančjih prsi
  • 250 g riža basmati
  • 1 rdeča paprika
  • 1 sesekljana čebula
  • 400 g sesekljanih paradižnikov (konzerva)
  • 85 g zelenih oliv
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 1 čajna žlička paprike v prahu
  • 500 ml vode
  • 1 piščančja jušna kocka

Priprava

V Tefalovi ponvi segrejte vodo in piščančjo jušno kocko. Odstavite. V posodi ONE POT Tefal na malo olja in na srednjem ognju 3 minute pražite kose piščanca. Občasno premešajte.

Dodajte sesekljano čebulo in zdrobljeni česen ter pustite kuhati 3 minute. Spet premešajte. Dodajte riž in papriko v prahu ter kuhajte še 4 minute.

Dolijte vročo jušno osnovo in dodajte papriko, narezano na majhne kocke. Dobro premešajte, pokrijte in kuhajte 5 minut. Dodajte sesekljan paradižnik in olive. Pokrijte in kuhajte še 15 do 20 minut, da se riž zmehča in v posodi ni več tekočine.