Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Šalotke olupite in jih drobno nasekljajte. Nasekljajte nekaj listov koriandra. Kozice olupite. Narežite jih na tri dele (razen osmih kozic, ki jih boste rabili za dekoracijo).
Osnovo segrejte v posodi za dušenje. V voku segrejte olje in kozice popecite, tako da porjavijo (cele kozice in kozice v kosih). Kozice odstranite z ognja.
Namesto kozic dajte v vok šalotko. Počakajte, da postekleni, in pazite, da je ne zažgete. Dodajte riž. Dobro premešajte in pecite, dokler riž ne postekleni.
Dodajte belo vino. Mešajte, da s posode očistite sokove, in vse skupaj zgostite. Med stalnim mešanjem z zajemalko dodajajte osnovo. Ko je riž kuhan, dodajte smetano, koriander in narezane kozice.
Premešajte. Na rižoto nastrgajte parmezan. Na vrh postavite cele kozice. Pokrijte in počakajte tri minute, preden jed servirate.