Ravioli z orehi in gorgonzolo

Ravioli z orehi in gorgonzolo

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 24 polnjenih raviolov (zamrznjen program)
  • 200 g manjših cvetov brokolija, opranih
  • 140 g gorgonzole (ali rokforja ali drugega modrega sira)
  • 50 g prekajene race, sesekljane
  • 100 g šalotke, olupljena in fino sesekljana
  • 230 g goste kisle smetane
  • 60 g luščenih orehov, sesekljanih
  • 490 ml zelenjavne jušne osnove (ali vode)
  • 2 žlici krebuljice ali peteršilja, opran in sesekljan
  • 2 žlici oljčnega olja

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Šalotko podušite. Dodajte raco, kislo smetano, gorgonzolo in sedmino jušne osnove. Premešajte in odstavite.

Dolijte preostalo jušno osnovo. Dodajte raviole in brokoli.

Kuhajte pod pritiskom.

Odcedite. Dodajte omako, orehe in krebuljico.