Pravi profesionalni rostbif

Pravi profesionalni rostbif

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 2 sočna rostbifa, debela 2 cm
  • morska sol
  • grobo mlet črn poper
  • olivno olje

Priprava

Zrezke vzemite iz hladilnika vsaj 10 minut pred pripravo, da se segrejejo na sobno temperaturo.

Dobro jih začinite z veliko soli in popra in jih po celi površini natrite z olivnim oljem.

Ponev dobro segrejte in nanjo položite zrezke, vendar pazite, da se ne dotikajo. Poskrbite pa, da se zrezki dotikajo reber na ponvi, tako da vsakega posebej z leseno lopatko pritisnete navzdol. Ne skrbite, če nastane nekaj dima. Preprosto odprite okno in kmalu bo spet sveže.

po 3 minutah zrezke obrnite in jih pecite na drugi strani še 3 minute. Tako boste dobili zrezek lepe roza barve. Če imate raje bolj pečeno meso, lahko zrezek pečete še nekaj minut.

Zrezke pustite počivati nekaj minut, nato pa jih postrezite s solato iz divje rukole.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom
  • TALENT PRO
    TALENT PRO

    Trpežna in izjemno enostavna neoprijemljva obloga za čiščenje

  • EASY COOK & CLEAN
    EASY COOK & CLEAN

    100% enostavno čiščenje

  • DAILY CHEF
    DAILY CHEF

    Odporna obloga proti prijemanju za vsakodnevno kuhanje

  • SO CHEF
    SO CHEF

    Odporna obloga proti prijemanju za vsakodnevno kuhanje

  • Duetto
    Duetto

    Pameten način enostavne uporabe

  • Ingenio Unlimited 13-delni set
    Ingenio Unlimited 13-delni set

    Ingenio, poenostavite svoje kuhanje!

  • RESIST INTENSE
    RESIST INTENSE

    Izjemno trpežna zunaj in znotraj

  • Intuition
    Intuition

    Elegantna in preprosta priprava obrokov vsak dan

  • UNLIMITED
    UNLIMITED

    Najboljša obloga proti prijemanju, odporna na praske*

  • Invissia
    Invissia

    Enostavna vsakodnevna uporaba