Postrv z zeliščnim sofritom

Postrv z zeliščnim sofritom

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1 x 600 g postrvi, očiščene in narezane na 4 fileje
  • 200 g korenja, olupljenega in narezanega na kocke
  • 1/2 čebule, olupljene in fino sesekljane
  • 1 steblo zelene, oprano, olupljeno in narezano na kocke
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 5 svežih listov bazilike, oprani in sesekljani
  • 1 žlička svežega origana (ali žajblja), opran in sesekljan
  • 1 žlica peteršilja, opran in sesekljan
  • 25 g izkoščičenih zelenih oliv, sesekljane
  • 1/2 limone, narezane na četrtine za dekoracijo

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Popecite ribje zrezke. Ribo odstavite. Dodajte zelenjavo, olive, 50 ml vode in origano.

Začinite. Čez naložite ribje zrezke. Rahlo posolite.

Čas kuhanja: 3 minute.

Ribo vzemite ven. Dodajte peteršilj in baziliko. Postrezite.