Popečene gobe, fižol

Popečene gobe, fižol

Prva predjed

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1 kg stročjega fižola
  • 700 g mešanice gob (šampinjoni, jurčki, lisičke)
  • 40 g masla
  • 300 g slanine
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 1,5 žlice fino sesekljanega peteršilja
  • 3 stroki česna, olupljeni, brez zelenega dela in sesekljani
  • 100 ml vode
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Gobe na hitro popražite s česnom in slanino.

Dodajte fižol in vodo. Začinite.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte maslo in peteršilj. Premešajte, da se maslo stopi, in prelijte čez zelenjavo.