Polnjena paprika

Polnjena paprika

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 600 g mletega mesa
  • 200 g riža
  • 160 g korenja
  • 200 g zelene
  • 0.8 dl olivnega olja
  • 100 g peteršilja
  • 4 dl pasiranega paradižnika
  • 4 dl jušne osnove
  • 80 g pancete
  • 400 g rdeče čebule
  • Sol, poper
  • 1 jajce

Priprava

Pripravite sestavine. Nasekljajte čebulo in peteršilj, korenček, zeleno in na kocke panceto. Paprike izdolbite in odstranite semena. V posodi pripravite mleto meso, dodajte panceto, ⅓ čebule, riž, jajca, ½ začimb in ½ nasekljanega peteršilja. Dobro premešajte. Za omako uporabite preostalo čebulo, kožo od pancete, olivno olje, korenček, zeleno in peteršilj. Popražite in dolivajte jušno osnovo, dokler se zelenjava ne zmehča. Dodajte paradižnik in preostale začimbe. Omako pokuhajte. Odstranite kožo in omako zmiksajte. Paprike napolnite z mesnim nadevom, jih zložite v posodo in prelijte z omako. Kuhanje pod pritiskom: 35 minut Postrezite.