Piščanec z limeto in kokosom

Piščanec z limeto in kokosom

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 2 piščančji bedri (ločen zgornji in spodnji del)
  • 1 jajčevec, opran, narezan na kose 2 do 3 cm
  • 1 limeta (sok)
  • 3 mlade čebule (oprane in razpolovljene čebulice)
  • 50 ml kokosovega mleka
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1 žlica omake nuoc mam
  • 1 žlica svežega koriandra, opran in sesekljan
  • 1 žlička praženega sezama
  • 5 g koruznega škroba, raztopljenega v malo vode

Priprava

Pripravite sestavine.

Piščanca marinirajte v limetinem soku in omaki nuoc mam. V posodo nalijte sezamovo olje.

Popražite čebulo. Odstavite. Popecite piščanca (po potrebi v več serijah). Sok marinade zmešajte s koruznim škrobom.

Čebulo dajte nazaj v posodo. Dodajte sok marinade, kokosovo mleko in jajčevce.

Kuhajte pod pritiskom.

Okrasite s koriandrom in sezamom. Postrezite.