Piščanec v vinski omaki

Piščanec v vinski omaki

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 3 sveže vejice timijana
  • 5 vejic peteršilja
  • 1 lovorov list
  • 3 rezine slanine, narezane na koščke
  • 12 piščančjih bedrc s kostjo, brez kože
  • groba sol in mleti poper
  • 1 velika čebula, sesekljana
  • 6 srednje velikih korenčkov, narezanih diagonalno na rezine debeline 1 cm
  • 2 stroka česna, fino sesekljana
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 3 žlice večnamenske moke
  • 350 ml suhega rdečega vina
  • 400 ml piščančje juhe

Priprava

Z bombažno vrvico zvežite timijan, peteršilj in lovorov list; postavite na stran.

Segrejte Tefalov lonec, da znak postane rdeč. Lonec ima pravo temperaturo za kuhanje.

Dodajte slanino in počakajte, da porjavi, kar traja približno 10 minut. Odbašite s penovko in odstavite na krožnik s papirjem, da se odcedi (maščobo od slanine pustite v loncu).

Zvišajte ogenj na srednjo moč. Piščanca lepo začinite s soljo in poprom ter ga popecite v treh rundah, da ne bo lonec preveč poln. 4 minute na vsaki strani. Odstavite ga na krožnik in pustite.

V lonec dodajte čebulo, korenje in česen. Kuhajte, da se čebula zmehča, približno 4 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in moko, kuhajte še 1 minuto. Dodajte vino, jušno osnovo, piščanca in šopek zelišč. Zavrite, pokrijte s pokrovom in zmanjšajte ogenj, da se bo jed lepo kuhala. Kuhajte 10 minut; odstranite pokrov in kuhajte še, dokler piščanec ne bo kuhan, približno 10 minut. Odstranite šopek zelišč in ga zavrzite; dodajte še slanino.

Dober tek!