Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Z bombažno vrvico zvežite timijan, peteršilj in lovorov list; postavite na stran.
Segrejte Tefalov lonec, da znak postane rdeč. Lonec ima pravo temperaturo za kuhanje.
Dodajte slanino in počakajte, da porjavi, kar traja približno 10 minut. Odbašite s penovko in odstavite na krožnik s papirjem, da se odcedi (maščobo od slanine pustite v loncu).
Zvišajte ogenj na srednjo moč. Piščanca lepo začinite s soljo in poprom ter ga popecite v treh rundah, da ne bo lonec preveč poln. 4 minute na vsaki strani. Odstavite ga na krožnik in pustite.
V lonec dodajte čebulo, korenje in česen. Kuhajte, da se čebula zmehča, približno 4 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in moko, kuhajte še 1 minuto. Dodajte vino, jušno osnovo, piščanca in šopek zelišč. Zavrite, pokrijte s pokrovom in zmanjšajte ogenj, da se bo jed lepo kuhala. Kuhajte 10 minut; odstranite pokrov in kuhajte še, dokler piščanec ne bo kuhan, približno 10 minut. Odstranite šopek zelišč in ga zavrzite; dodajte še slanino.
Dober tek!