Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Z bombažno vrvico zvežite timijan, peteršilj in lovorov list; postavite na stran.
Segrejte Tefalov lonec, da znak postane rdeč. Lonec ima pravo temperaturo za kuhanje.
Dodajte slanino in počakajte, da porjavi, kar traja približno 10 minut. Odbašite s penovko in odstavite na krožnik s papirjem, da se odcedi (maščobo od slanine pustite v loncu).
Zvišajte ogenj na srednjo moč. Piščanca lepo začinite s soljo in poprom ter ga popecite v treh rundah, da ne bo lonec preveč poln. 4 minute na vsaki strani. Odstavite ga na krožnik in pustite.
V lonec dodajte čebulo, korenje in česen. Kuhajte, da se čebula zmehča, približno 4 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in moko, kuhajte še 1 minuto. Dodajte vino, jušno osnovo, piščanca in šopek zelišč. Zavrite, pokrijte s pokrovom in zmanjšajte ogenj, da se bo jed lepo kuhala. Kuhajte 10 minut; odstranite pokrov in kuhajte še, dokler piščanec ne bo kuhan, približno 10 minut. Odstranite šopek zelišč in ga zavrzite; dodajte še slanino.
Dober tek!
Poišči garancijske pogoje za proizvode
Poišči storitvene centre
Poiščite navodila za uporabo za svoje izdelke Tefal.
Poiščite odgovore na svoja vprašanja.
Naši svetovalci so vam na voljo.