Piščanec s papriko

Piščanec s papriko

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Drago

    Strošek

  • Srednje

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1,2 kg narezanega piščanca
  • 2 narezani rumeni čebuli
  • 3 olupljeni in stisnjeni stroki česna
  • ½ l telečje jušne osnove
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 2 jedilni žlici rastlinskega olja
  • 2 jedilni žlici paprike v prahu
  • 2 jedilni žlici nasekljanega peteršilja
  • dijonska gorčica
  • sol in poper

Priprava

Izberite program Sauté in termostat nastavite na 130 °C. Segrejte olje in popražite čebulo, vendar naj ta ne porjavi.

Dodajte piščanca, ki ste ga začinili s soljo, poprom, česnom in papriko. Pražite še 2 do 3 minute. Izberite program Simmer in termostat nastavite na 100 °C.

Dodajte telečjo jušno osnovo in smetano za kuhanje ter pustite rahlo vreti 20 minut. Ko prenehate s kuhanje, dodajte nasekljan peteršilj in gorčico. Postrezite vroče.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom