Piščanec po baskovsko

Piščanec po baskovsko

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 6 piščančjih beder (ločen zgornji in spodnji del)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 750 g rdeče, zelene, rumene paprike, tanke rezine
  • 250 g paradižnikovega pireja
  • 15 cl belega vina
  • 5 cl vode
  • 1 čebula, fino sesekljana
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 3 žlice moke
  • Sol, poper, poper Espelette

Priprava

Pripravite sestavine.

V bedrca zarežite na vrhu blizu kosti. Kose piščanca rahlo pomokajte. V posodo nalijte olje.

Kose piščanca popecite. Odstavite. Dodajte čebulo, nato dolijte vino. Premešajte.

Dodajte preostale sestavine. Kose piščanca naložite nazaj v posodo.

Kuhajte pod pritiskom.

Postrezite.