Piščančja enolončnica

Piščančja enolončnica

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1 manjši piščanec
  • 2 korenčka, olupljena in narezana na kose
  • 1 por, beli del opran in narezan na dva ali tri kose
  • 2 manjši repi, olupljeni in razpolovljeni
  • 2 srednje velika krompirja, olupljena in razpolovljena
  • 25 g moke
  • 25 g masla
  • 1/2 čebule, olupljene in razpolovljene, prebodene s klinčkom
  • 1 šopek zelišč
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo dajte maslo.

Stopite maslo. Dodajte moko in premešajte. Dodajte 200 ml hladne vode, premešajte. Začinite in vzemite iz posode.

V posodo naložite piščanca. Dolijte vodo, da bo piščanec prekrit. Čez naložite zelenjavo in šopek zelišč. Začinite.

Kuhajte pod pritiskom.

Zelenjavo in piščanca vzemite ven. Dodajte omako in zmešajte. Postrezite.