Piščančja bedra z rožmarinom in pinjencem

Piščančja bedra z rožmarinom in pinjencem

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Ugodno

    Strošek

  • Enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

  • 4H00

    Čas počitka

Sestavine

  • 1 skodelica (250 ml) pinjenca
  • 1/4 skodelice (50 ml) dijonske gorčice
  • 1/2 skodelice (30 ml) drobno nasekljanega svežega rožmarina
  • 4 stroki stisnjenega česna
  • 8 piščančjih beder s kostjo in brez kože
  • 3/4 jedilne žlice (4 ml) soli in popra posebej

Priprava

Pinjenec zmešajte z gorčico, rožmarinom in česnom. Piščanca položite v veliko vrečko za peko z zapiranjem in vanjo nalijte mešanico s pinjencem. Vrečko postavite v hladilnik, da se meso prepoji, vsaj za 4 ure, lahko pa tudi do 24 ur.

Piščanca odstranite iz marinade in pustite, da se odcedi. Preostalo marinado lahko zavržete. Po celotnem piščancu posujte sol in poper.

Izberite program »Poultry« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, piščanca položite na žar in zaprite pokrov.

Pecite, dokler indikator ne začne svetiti rdeče.

Namigi: Postrezite z okisano solato in pečenim krompirjem. Če pinjenca nimate pri roki, lahko za marinado uporabite navadni jogurt z malo maščobe.

Tefalovi izdelki za pripravo v skladu s tem receptom