Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Čas počitka
Pinjenec zmešajte z gorčico, rožmarinom in česnom. Piščanca položite v veliko vrečko za peko z zapiranjem in vanjo nalijte mešanico s pinjencem. Vrečko postavite v hladilnik, da se meso prepoji, vsaj za 4 ure, lahko pa tudi do 24 ur.
Piščanca odstranite iz marinade in pustite, da se odcedi. Preostalo marinado lahko zavržete. Po celotnem piščancu posujte sol in poper.
Izberite program »Poultry« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, piščanca položite na žar in zaprite pokrov.
Pecite, dokler indikator ne začne svetiti rdeče.
Namigi: Postrezite z okisano solato in pečenim krompirjem. Če pinjenca nimate pri roki, lahko za marinado uporabite navadni jogurt z malo maščobe.