Pekoča paradižnikova juha

Pekoča paradižnikova juha

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 600 g paradižnikov, olupljenih, brez semen in narezanih na kose
  • 150 g rdeče leče
  • 2 čebulici mlade čebule, beli deli in malo zelenja, tanke rezine
  • 2 žlički ingverja, olupljen in sesekljan
  • 200 g komarčka, opranega in narezanega na manjše kocke
  • 2 žlici belega kisa
  • 2 žlici medu
  • 1,5 žličke mletega cimeta
  • 600 ml vode
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Ingver olupite in narežite.

V posodo dodajte vse sestavine, razen zelenih delov čebule. Začinite s soljo in poprom.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte sveže sesekljane zelene dele čebule. Postrezite.