Pekoča juha ramen z ingverjem in ohrovtom

Pekoča juha ramen z ingverjem in ohrovtom

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 4 rezine svežega ingverja
  • 50 cl zelenjavne jušne osnove
  • 1 velik paket pak choya (ali 2 majhna)
  • 2 ohrovtova lista
  • 3 čajne žličke sezamovega olja
  • 1 strok česna, sesekljan
  • Posušen rdeč čili (po okusu)
  • 1 žlica bele paste miso
  • 300 g kuhanih rezancev ramen
  • Listi koriandra

Priprava

V neoprijemljivi Tefalovi vsestranki ponvi segrejte sezamovo olje. Dodajte fino sesekljan česen in čili.

Na srednjem ognju kuhajte 2 minuti. Dodajte sesekljan pak choy in ohrovt ter kuhajte še 2 minuti. Nato dodajte zelenjavno jušno osnovo in zvišajte temperaturo, dodajte še rezine ingverja.

Na nizkem ognju kuhajte 5 minut, da se ingver lepo infundira. Dodajte pasto miso, dobro premešajte in dodajte rezance ramen. Rezance ramen postrezite z juho in sesekljanim koriandrom.

Dober tek!