Pasulj s klobasami

Pasulj s klobasami

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 75 g klobasice morteau
  • 100 g klobasice toulouse
  • 125 g klobasice montbéliard
  • 1/4 čebule, olupljene in narezane na tanke rezine
  • 350 g mornariškega fižola, namočenega 12 ur (pol teže za sušen fižol)
  • 250 g majhnih korenčkov, olupljenih in narezanih na tanke rezine
  • 1/4 pomaranče, narezane na rezine
  • 1 šopek zelišč
  • 1 žlica olja
  • 50 g razpolovljenega graha (po želji)

Priprava

Pripravite sestavine.

Pomaranče narežite na velike rezine.

Korenje olupite in narežite na tanke rezine.

Čebulo olupite in narežite na tanke rezine.

V posodo nalijte olje.

Dodajte klobasice in jih popražite.

V posodo dodajte preostale sestavine. Premešajte.

Kuhajte pod pritiskom.

Premešajte in postrezite.