Pastirska pita

Pastirska pita

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 600 g mlete govedine
  • 1 čebula, fino sesekljana
  • 1 kg krompirja, narezanega na kocke
  • 2 žlici olja
  • 100 g masla
  • 16 cl vode
  • Sol, poper, muškatni orešček, šopek zelišč
  • 2 stroka česna
  • Riban sir grojer
  • Pekač za pečico

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje, nato dodajte čebulo.

Čebulo popražite. Dodajte govedino in med kuhanjem mešajte. Začinite. Preložite na pekač.

V posodo dodajte krompir, maslo, česen, šopek zelišč in vodo. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Čas kuhanja pod pritiskom: 10 minut.

Vse pretlačite s stiskalcem za krompir. Čez naložite meso. Posujte s sirom grojer. Pecite v pečici, da bo zlato zapečeno.