Panakota z limono in hruško

Panakota z limono in hruško

Sladica

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 600 ml smetane
  • 9 žlic sladkorja
  • 1,5 limete (sok in lupina)
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 4,5 lističi želatine
  • 300 g trdih hrušk, olupljenih in narezanih na manjše kocke
  • 10 g masla
  • 100 ml vode
  • Servirni kozarci

Priprava

Pripravite sestavine.

Hruške olupite in narežite na kocke.

Želatino zmehčajte v malo ledene vode.

V posodo nalijte smetano. Dodajte sladkor, limonino lupino in želatino ter vse stepite (v gladko zmes). Z zajemalko nabašite v servirne kozarce. Postavite na hladno za 6 ur.

V posodo dodajte hruške, narezane na kocke, maslo, limonov sok, vodo in rjavi sladkor.

Čas kuhanja pod pritiskom: 6 minut.

Panakoto postrezite hladno, z žlico hruškovega kompota.