Njoki carbonara

Njoki carbonara

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 600 g njokov
  • 10 rezin pancete, sesekljane (ali slanine)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 rumenjaki za omako
  • 60 g ribanega parmezana ali pekorina
  • 300 ml nesoljene zelenjavne jušne osnove
  • 100 g kisle smetane
  • Poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Tretjino sira postavite na stran. V skledi zmešajte rumenjake, preostali sir in petino jušne osnove. V posodo nalijte olje.

Popecite slanino.

Dodajte smetano, jušno osnovo in njoke. Poprajte in premešajte.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte mešanico z rumenjaki/sirom. Mešajte, da se zgosti, in postrezite.