Nadevana teletina in gomoljnice

Nadevana teletina in gomoljnice

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 350 g teletine (pleče ali file) z zarezo na eni strani za nadev
  • 140 g švedske repe, olupljene in narezane na 2 cm velike kose
  • 140 g topinamburja, olupljenega in narezanega na 2 cm velike kose
  • 140 g pastinaka, olupljenega in narezanega na 2 cm velike palčke
  • 100 ml telečje jušne osnove
  • 1 šalotka
  • 50 g šampinjonov, opranih in narezanih na tanke rezine
  • 20 g jajc
  • 1 žlička konjaka
  • 30 g piščančjih jetrc
  • Vrv za kuhanje

Priprava

Pripravite sestavine.

Gobe operite in jih narežite na tanke rezine.

V posodo nalijte nekaj kapljic olja. Dodajte šalotko in gobe. Začinite.

Začinite. Po 5 minutah dodajte jetrca. Pražite 5 minut. Odstavite z ognja in umešajte konjak ter jajca. Nadevajte kos teletine in ga zvežite. Popecite ga.

Dodajte telečjo jušno osnovo in drugo zelenjavo.

Kuhajte pod pritiskom.

Razvežite in postrezite.