Musaka z govedino

Musaka z govedino

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 500 g mlete govedine
  • 600 g jajčevcev, oprani, narezani na 1 cm velike kocke
  • 1 čebula, olupljena in narezana na tanke rezine
  • 400 g olupljenih paradižnikov (iz konzerve), narezanih na kocke
  • 2 žlici sesekljane sveže bazilike
  • 100 ml bešamela (tetrapak)
  • Sol, poper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 65 g ementalca, riban
  • 2 stroka česna, odstranjen zeleni del in sesekljana

Priprava

Pripravite sestavine.

Sesekljajte čebulo.

Česnu odstranite zeleni del.

Baziliko fino sesekljajte.

V posodo nalijte olje.

Popecite meso. Postavite ga na stran. Popražite jajčevce. Dodajte čebulo in česen.

Dodajte paradižnik in bešamel. Ponovno dodajte meso, sol in poper.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte ementalec, sesekljano baziliko in postrezite!