Morska pašticada

Morska pašticada

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

  • 12H00

    Čas počitka

Sestavine

  • 700 g junčjega fileja
  • 240 g korenje + zelena + koren peteršilja
  • 10 g listov peteršilja
  • 500 g rdeče čebule
  • 40 g česna
  • 80 g pancete
  • 20 g masti
  • 0,2 dl olivnega olja
  • 0,5 dl rdečega vina
  • 4 dl jušne osnove
  • 40 g suhe fige + suhe slive
  • Sol, Poper, Lovor
  • 0,5 dl pasiranega paradižnika

Priprava

Pripravite sestavine. Meso našpikajte s panceto, korenčkom in česnom. Čez noč ga marinirajte v rdečem vinu.

Korenček, zeleno, koren peteršilja, česen in preostalo panceto narežite na rezine. Meso odstranite iz marinade in ga posušite s servieto.

Dodajte meso in mast.

Meso popecite z vseh strani in ga postavite na stran. Dodajte zelenjavo in olivno olje ter pražite 5 minut.

Meso vrnite na zelenjavo. Dodajte začimbe, nasekljan peteršilj, vino iz marinade, suho sadje, prošek in pasiran paradižnik.

Kuhanje pod pritiskom: 45 minut

Vzemite ven meso in ga narežite. Odstranite lovorov list, zmiksajte dobljeno omako in postrezite.