Miso z govedino

Miso z govedino

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • *1,5 kg govedine za juho (pleča, bočnik, zrezek, pečenka)
  • *900 ml juhe miso
  • *3 čebule, olupljene in narezane na tanke rezine
  • *30 g svežega ingverja, olupljen in narezan na tanke rezine
  • *800 g kalčkov fižola mungo (ali narezano pekinško zelje)
  • *3 stebla limonske trave
  • *1,2 kg riževih rezancev, kuhanih
  • *3 žlice svežega koriandra, opran in sesekljan
  • *3 žlice sveže mete, oprane in fino sesekljane
  • *3 žlice rastlinskega olja

Priprava

*Pripravite sestavine.

*Čebulo olupite in narežite na tanke rezine.

*Svežo meto operite in fino sesekljajte.

*V posodo nalijte olje.

*Segrejte olje. Dodajte kalčke fižola mungo. Na hitro jih popecite. Odstavite.

*V posodo dodajte preostale sestavine, razen zelišč in rezancev.

*Kuhajte pod pritiskom: 55 minut

*Dodajte rezance, zelišča in kalčke fižola mungo. Počakajte 5 minut. Postrezite.