Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Glavni obrok

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 20 govejih mesnih kroglic
  • 1 rdeča čebula, olupljena in fino sesekljana
  • 500 g paradižnikov, zmiksani ali fino sesekljani
  • 2 žlici zrn granatnega jabolka (ali suhih brusnic)
  • 2 žlički jabolčnega kisa
  • 2 žlički rjavega sladkorja
  • 2 žlici angleške gorčice
  • 1 žlička mešanih začimb
  • 2 žlici olja
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Paradižnik operite in fino narežite.

Rdečo čebulo olupite in fino sesekljajte.

V posodo nalijte olje.

Popecite mesne kroglice, po potrebi v dveh serijah. V košari za kuhanje na paro jih naložite na eno stran. Dodajte čebulo in kuhajte 5 minut.

Dodajte še preostale sestavine. Premešajte. Čez namestite košaro za kuhanje na pari s kroglicami.

Kuhajte pod pritiskom.

Mesne kroglice prelijte z omako. Postrezite.