Losos v omaki s komarčkom

Losos v omaki s komarčkom

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 2 lososova zrezka, vsak 150 g (brez kože)
  • 200 g sesekljanega komarčka
  • 100 g korenja, narezanega na tanke rezine
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 10 rdečih jagod
  • 2 žlici goste polnomastne kisle smetane
  • Sol, poper
  • 1 ščepec svežega kopra, sesekljanega
  • 100 ml ribje jušne osnove

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Popražite komarček in korenje.

Dodajte lososovim zrezkom, posolite in poprajte, prekrijte z rdečim jagodičevjem. Zalijte z jušno osnovo.

Kuhajte pod pritiskom.

Komarčku in sesekljanemu kopru dodajte smetano. Postrezite.