Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
V kuhinjskega robota dajte koper, mlado čebulo, limonin sok, limonino lupino, česen in 1/2 jedilne žlice (2 ml) soli in popra posebej. Vse skupaj drobno nasekljajte. Robota pustite vklopljenega in medtem počasi vlivajte olje, dokler ni vse dobro premešano. Mešanico razdelite na dva dela. V en del mešanice vmešajte kislo smetano in postavite na stran. Lososa začinite s preostankom soli in popra. Premažite ga s preostankom mešanice s koprom.
Izberite program »Fish/Seafood« in pritisnite »OK« za potrditev izbire. Kuhalno površino rahlo namastite . Ko indikator neha vijolično utripati, lososa položite na žar in zaprite pokrov.
Pecite, dokler indikator ne začne svetiti rumeno. Lososa postrezite z omako iz kisle smetane.
Namigi: Če boste lososa odstranili z žara, ko bo indikator svetil rumeno, bo losos imel sočno rožnato sredico, ravno tako kot v restavraciji. Za elegantno večerjo lososa postrezite z mladim krompirjem, kuhanim na pari, in s poparjeno listnato zelenjavo, npr. blitvo ali špinačo.