Limski fižol z olivami

Limski fižol z olivami

Prva predjed

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1 kg limskega fižola, opranega
  • 90 g izkoščičenih črnih oliv, sesekljanih
  • 450 g jajčevca, opranega in narezanega na kocke
  • 120 g šalotke, olupljene in fino sesekljane
  • 30 g malo slanega masla
  • 100 ml belega vina
  • 3 žlice svežega kopra, opran in sesekljan
  • 1,5 limona
  • 3 žlice oljčnega olja
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo dodajte maslo.

Stopite maslo. Dodajte šalotko in jo skuhajte. Dodajte vino, jajčevce in olive.

Začinite s soljo in poprom. Dodajte fižol in vodo.

Kuhajte pod pritiskom.

Postrezite toplo ali hladno, okrašeno s koprom, limono in oljčnim oljem.