Lignji z grahovo omako

Lignji z grahovo omako

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 600 g lignjev
  • 200 g rdeče čebule
  • 30 g česma
  • 150 g graha
  • 0,8 dl olivnega olja
  • 1 dl belega vina
  • 2 dl jušne osnove
  • 6 g soli
  • 0,1 g popra
  • 1 g peteršilja

Priprava

Pripravite sestavine.

Očistite lignje in grah, nasekljajte čebulo in česen.

Dodajte čebulo in olivno olje.

Čebulo pražite, da postane zlato rumena. Dodajte lignje, česen, jušno osnovo, belo vino in začimbe ter pražite 10 minut.

Dodajte grah.

Kuhanje pod pritiskom: 1 minuto

Dodajte nasekljan peteršilj in postrezite.