Kuskus s trdo kuhanimi jajci

Kuskus s trdo kuhanimi jajci

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 120 g finozrnatega zdroba (v solatni skledi, soljen)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 korenček, olupljen in narezan na kose
  • 1 bučka, oprana in narezana na kose
  • 120 g namocena cicerika
  • 1 vegetarijanske klobasice
  • 2 izjemno svezi, oprani jajci
  • 40 cl zelenjavne jusne osnove
  • 0.5 zacimbe za kuskus
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

V izbočeni del jajc naredite manjšo luknjico.

V posodi segrejte olje. Prelijte ga čez zdrob (v solatni skledi). Premešajte.

V posodo dodajte zelenjavo, klobasice, jušno osnovo, čičeriko in začimbe. Posolite, poprajte, premešajte. Dodajte jajca (z lupino).

Kuhajte pod pritiskom.

Zdrobu prilijte jušno osnovo. Počakajte 5 minut. Postrezite, jajca olupite.