Krompir po grško

Krompir po grško

Prva predjed

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1,4 kg čvrstega krompirja, narezanega na manjše kocke
  • 450 g kumaric, olupljenih in brez semen, narezanih na kocke
  • 60 g rdeče čebule, fino sesekljane
  • 200 g fete, narezane na kocke in marinirane v olju in zeliščih
  • 90 g izkoščičenih črnih oliv, razpolovljenih
  • Marinirano olje od fete (ali oljčno olje)
  • 1,5 limone
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Krompir narežite na kocke.

Kumarico olupite in odstranite semena.

Sesekljajte čebulo.

Krompir naložite v košaro za kuhanje na pari, nato košaro namestite v posodo z 200 ml vode.

Kuhajte pod pritiskom.

Počakajte, da se ohladi, in dodajte druge sestavine. Premešajte in postrezite ohlajeno.