Krompir in klobasice

Krompir in klobasice

Glavni obrok

  • 6

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 1,2 kg čvrstega krompirja, olupljenega in narezanega na kose
  • 9 klobasic chipolatas, narezanih na tretjine
  • 3 klobasice merguez (ali klobasice chipolatas), narezane na tretjine
  • 10 filejev inčunov v olju, sesekljani
  • 1 žlica kaper, sesekljane (ali vloženih kumaric)
  • 350 ml goveje jušne osnove
  • 1 žlica koruzne moke, zmešana z malo jušne osnove
  • 150 ml smetane
  • 3 žlice ribanega parmezana
  • 2 žlici olja

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo dajte klobasice.

Klobasice popecite.

Dodajte zmes iz jušne osnove/koruzne moke, smetano, kapre in inčune. Dobro premešajte. Nato dodajte krompir.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte parmezan. Postrezite.