Kreolski kari

Kreolski kari

Glavni obrok

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 300 g piščančjih prsi, narezanih na majhne kocke
  • 150 g sesekljanih paradižnikov
  • 5 g svežega ingverja, sesekljan
  • 80 ml belega vina
  • 1 čebula, tanke rezine
  • 1 žlička kurkume
  • Sol, poper
  • 1 ščepec timijana
  • 1 žlička poprove paste
  • 1 žlica oljčnega olja

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo nalijte olje.

Popražite kose piščanca in čebulo.

Dodajte paradižnik, belo vino, timijan, kurkumo, ingver in čilijevo pasto. Začinite s soljo in poprom.

Kuhajte pod pritiskom.

Kari postrezite z rižem ali testeninami.