Kremna juha iz rdeče leče

Kremna juha iz rdeče leče

Prva predjed

  • 2

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 100 g rdeče leče
  • 1 žlica sezama (pražena semena)
  • 1 šalotka, tanke rezine
  • 140 g korenja, tanke rezine
  • 400 ml piščančje jušne osnove
  • 20 g masla
  • 1/2 žličke karija v prahu
  • Sol in poper
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 100 ml tekoče smetane, 15 % maščobe

Priprava

Pripravite sestavine.

V posodo dajte polovico masla.

Popražite šalotko, nato korenje.

V posodo dodajte lečo, jušno osnovo in kari. Začinite s soljo in poprom.

Kuhajte pod pritiskom.

Dodajte sezamovo olje in smetano ter zmiksajte. Posujte s sezamovimi semeni.