Število oseb
Strošek
Težavnost
Čas priprave
Čas kuhanja
Klapavice v veliki količini vode namakajte 2 uri. Vodo 2- do 3-krat zamenjajte.+B22:B28
Klapavice sperite in odcedite. V Tefalovi kozici jih na visoki temperaturi kuhajte, dokler se ne odprejo. Klapavice odlijte čez cedilo, vodo od kuhanja pa spravite.
Ko oznaka Thermo-Signal na dnu Tefalove kozice postane rdeča, stopite kepico masla in popražite sesekljano šalotko. Deglazirajte s kisom iz belega vina, da ta skoraj do konca izpari.
Deglaziranje pomeni, da v vročo posodo, v kateri smo kuhali neko sestavino, dolijemo malo vode ali druge tekočine. Tako iz sokov od kuhanja nastane okusna omaka.
Dolijte precejan sok od kuhanja klapavic. Takoj, ko zavre, zmanjšajte ogenj in dodajte smetano. Počakajte nekaj minut, da se zgosti, in precedite.
Tekočino drugič prelijte v kozico, dodajte malo soli in popra ter žlico sesekljanega peteršilja. Pustite kuhati na majhnem ognju.
Klapavice nabašite na izbrano jed. Prelijte jih z omako in dobro premešajte. Za dekoracijo na vrh posujte malo sesekljanega peteršilja.
Dober tek!