Juha s tremi vrstami fižola

Juha s tremi vrstami fižola

Prva predjed

  • 4

    Število oseb

  • Poceni

    Strošek

  • Zelo enostavno

    Težavnost

  • Čas priprave

  • Čas kuhanja

Sestavine

  • 100 g stročjega fižola, opranega in narezanega na manjše kose
  • 100 g kuhanega mornariškega fižola
  • 100 g kuhanega ledvičastega fižola
  • 60 g majhnih makaronov
  • 1/2 čebule, olupljene in fino sesekljane
  • 100 g prekajene ali neprekajene slanine
  • 20 svežih listov bazilike, oprani in fino sesekljani
  • 4 žlice ribanega parmezana (ali drugega sira)
  • 700 ml zelenjavne jušne osnove (ali vode)
  • Sol, poper

Priprava

Pripravite sestavine.

Čebulo olupite in fino sesekljajte.

Sveže liste bazilike operite in fino sesekljajte.

V posodo dodajte vse sestavine, razen parmezana in bazilike. Zelo rahlo začinite.

Kuhajte pod pritiskom.

Razdelite po porcijah. Okrasite z baziliko in parmezanom.